Lomakotitoiminta

Maatilallamme pystymme tarjoamaan lapsille ja nuorille turvallista arkea, hevosavusteista toimintaa sekä luontoelämyksiä. Tavoitteenamme on tarjota päivä- ja lomakotitoimintaa sosiaalihuoltolain mukaisena toimintana lastensuojelun avohuollon piirissä oleville lapsille sekä perhekodeissa ja laitoksissa asuville lapsille, jotka eivät jostain syystä pääse loma-aikoina omaan kotiinsa käymään. Toiminnan laajuuden ja sisällön suunnittelemme yksilöllisesti kunkin lapsen tarpeiden mukaan.

 

Kiintopisteenämme toimii hyvinvointikeskus Koulukumpu. Kuvia Koulukummusta löydät täältä. Tilat ovat aikaisemman koulutoiminnan vuoksi lapsille ja nuorille suunnitellut. Omaan käyttöömme ne on kunnostettu ympärivuorokautista toimintaa ja viihtyisyyttä silmällä pitäen. Koulukummulta löytyvät kaikki mukavuudet, sauna mukaan lukien. Liikuntaa varten meillä on jumppasali sekä piha-alueet metsiköineen, leikkikenttineen ja nuotiopaikkoineen. Kesällä läheisellä pellolla laiduntaa naapurimme lehmiä. Koulukummun pihamaalta löytyy myös aidattu ratsastuskenttä esim. pallopelejä varten. Tallimme sijaitsee kävelymatkan päässä Koulukummulta ja siellä asuu seitsemän omaa hevostamme ja niiden lisäksi viisi täyshoidossa olevaa hevosta.

 

Hevosavusteisessa toiminnassamme painottuvat Easel-tunnetaitovalmennus ja HeLMi (hevosavusteinen mindfulness/sosiaalipedagoginen hevostoiminta).

Näissä kummassakin on pääpaino itsetuntemuksen, tunteiden käsittelyn ja vuorovaikutuksen opettelemisessa sekä positiivisten elämysten tarjoamisessa.

Harjoitteita ovat esim:

-  ”Hevonkakkajooga”.

- Hevoslauman observointi.

- Hevosten läheisyydessä ja/tai selässä tehtävät Mindfulness-harjoitukset.

- Aistiharjoitukset.

- Kehotietoisuusharjoitteet.

 

Harjoittelemme ko. taitoja myös ilman hevosia. Hevostuntemus ei ole välttämätöntä. Ainoastaan voimakas eläinallergia estää osallistumisen. Jos nuorella on jo aiempaa hevoskokemusta, hän voi tulla vaikka tilallamme järjestettävälle hevostaito- ja ratsastusleirille. Tänä vuonna ne pidetään kesäloman kolmen ensimmäisen viikon aikana.

 

 

Asiakaspalautetta:

Perhekotinuoren sanat kesken työskentelyn:

Sinä olet tosi viisas. Miten sinä voit tietää noin paljon hevosista?”

 

Suora suullinen palaute asiakkaalta muun keskustelun lomassa:

“Yksi syy yhteistyömme jatkuvuuteen on se, että sinä olet lapsillemme ihmisen kuva.” 

 

Perhekodin johtajan palaute:

"Yrittäjälle mikään ei ole niin kullanarvoista kuin luotettava, ammattitaitoinen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani."

 

Perhekotinuoren palaute työskentelyn aikana:

“Voi kunpa kaikkien aikuisten kanssa olisi yhtä helppoa puhua kuin sinun kanssasi!”

Sivun alkuun

Peltolan tila

Ameriikantie 244

74200 Vieremä

 

Sanna Hukkanen 0400 907 151

sanna.hukkanen@meili.fi

 

Jari Hukkanen 0400 894 885

jari.hukkanen@meili.fi